Destinations, plats- och bygdeutveckling

Känner du till Järvsö?
Undrar du hur man jobbar i Järvsö?
Vad har gjorts för att lyckas?
Hur har man hanterat utmaningar?
Spaning inför framtiden!

Olle Fack har de senaste 15 år jobbat med utvecklingen i Järvsö. Han började som aktieägare i det nystartade bolaget Destination Järvsö AB och blev sedan ordförande i bolaget 2010-2018. Han har sedan varit aktiv i JärvsöRådet där han för närvarande sitter i styrelsen och är ordförande i det som heter Idéforum.

Järvsö är känt för många saker. Om man säger Järvsö tänker många Lill-Babs. Hon var en stolt Järvsöbo som inte missade en chans att berätta om sitt älskade Järvsö. Nu är Järvsö mer och mer känd för sitt vackra landskap och alla de kvalitativa attraktioner som finns. För bland annat Sveriges tionde största alpina anläggning sett till antal besökare, Järvsöbacken. De är också kända för Sveriges nationella besökscenter för rovdjur ”De fem stora” och Järvzoo. JBP, Järvsö Bergscykel Park för Downhill cykling samt Skillsparken med Sveriges två första Velosolutions Pump Tracks samt Cykla Järvsö AB med Mountainbike leder i massor. Allt tillsammans blir Sveriges ledande cykeldestination. Ja, Åre är bra också.

Förutom detta är Järvsö och Ljusdals kommun Sveriges första GSTC certifierade destination. GSTC, Global Sustainable Tourism Council är besöksnäringens certifiering med utgångspunkt i FN:s Agenda 2030 med de 17 målen. Det finns endast ett 20-tal certifierade destinationer i världen finns på denna nivå.

En del säger ”Vilken tur Järvsö haft med sina turister” men för dig som förstår utveckling har det inget med tur att göra, utan strategiskt och hårt arbete av många personer i många år.

Är du intresserad av att höra hur detta gick till samt lära dig om vad som är skillnaden som gjort skillnaden för den fantastiska utvecklingen som Järvsö haft, kontakta Olle.

Olle Fack
Destinations, plats- och bygdeutvecklare
Medlem Greenteam GSTC Järvsö

Kontakta Olle Fack för föredrag om destinations, plats- och bygdeutveckling

  “Tack vare Olle har jag blivit säkrare i min ledarroll och fått verktyg att hantera svåra situationer. Han förmedlar kunskap på ett tydligt och lättsamt sätt.”

  Birgitta Sjölin, VD, Hälsinge Smådjursklinik

  “Olles föreläsningar har varit otroligt uppskattade och inspirerande för företaget. Vi använder fortfarande verktyg och positiva tänkesätt vi lärt oss av honom i vårt dagliga arbete. Som min coach och mentor har han varit orädd och knivskarp i sina analyser, han har lyft mig som människa under perioder jag inte orkade göra det själv. Tack!”

  Malin Hagberg, VD, Hudikhus

  Train2Lead
  – Boka utbildning

  Om
  Olle Fack

  Modeller & metoder

  Hälsingegården
  Ol-Ers