Om Olle Fack

“Bra ledarskap handlar inte om vad DU gör,
utan om vad du kan få ANDRA att göra” – Olle Fack

Med hjärtat i Järvsö och minst en fot ute i världen utbildar jag ledare genom skräddarsydda utbildningar, kurser, workshops, seminarier och föreläsningar. Jag formar ledare som tar ansvar och hjälper andra att utvecklas – och jag gör det med enkelhet. Med det menar jag att mina metoder är utformade för att vara så enkla att du börjar använda dem direkt. Och börjar du använda dem direkt så kommer resultaten, ja du gissade rätt. Direkt.

Järvsö har lärt mig allt jag behöver veta om engagemang. Här har jag spenderat tid med min familj, varit entreprenör och deltagit i initiativ för bygdens framtid. Jag är stolt över min hembygd och väljer att lägga mycket av min energi på dess utveckling. Både kommersiellt och ideellt. Och det händer saker. Det är kärnan i ordet ledarskap. Leda och skapa. Leda och bygga genom att omfördela energi om och om igen, och på så sätt skapa.

Min största styrka är att jag har lärt mig ledarskap genom att utöva ledarskap. Jag tog tidigt rollen som ledare och har bland annat varit ordförande för 45 000 värnpliktiga i Sverige, suttit som technical coordinator för Europarådets ministerkonferens, jobbat på utbildningsdepartementet och lett organisationen Folk och Försvar som rekordung generalsekreterare. Men byråkrati har egentligen aldrig varit någonting för mig. Under dessa tidiga år skickades jag på otaliga ledarskapsutbildningar, och förutom att det gett mig en rejäl grund att stå på, så fick jag en ovärderlig lärdom om mig själv på köpet.

Jag lär mig bäst genom att lära ut till andra. Jag upptäckte att det bodde en lärare inom mig. Jag hittade min passion. Tillsammans med Kjell Enhager har jag har haft det stora privilegiet att utbilda tusentals chefer och ledare runt om i världen, för organisationer som H&M och JM. Jag har jobbat som mental tränare för elitidrottare och jobbat med personlig utveckling i både det lilla och det stora. Tillsammans med Håkan Eriksson stått för Sparbankernas koncept Framgångsfabriken.

Jag tror att resultat och nådda mål är viktigt, men jag tror att vägen dit är ännu viktigare. Det är det som gör att du i framtiden kommer kunna nå än större framgångar. Skillnaden som gör skillnad. Jag tror också på att om man ska kunna bli riktigt bra på någonting så måste man öva. Det är det mina utbildningar går ut på, att träna på att vara en bra ledare. Train2lead.

“Tack vare Olle har jag blivit säkrare i min ledarroll och fått verktyg att hantera svåra situationer. Han förmedlar kunskap på ett tydligt och lättsamt sätt.”

Birgitta Sjölin, VD, Hälsinge Smådjursklinik

“Olles föreläsningar har varit otroligt uppskattade och inspirerande för företaget. Vi använder fortfarande verktyg och positiva tänkesätt vi lärt oss av honom i vårt dagliga arbete. Som min coach och mentor har han varit orädd och knivskarp i sina analyser, han har lyft mig som människa under perioder jag inte orkade göra det själv. Tack!”

Malin Hagberg, VD, Hudikhus

Train2Lead
– Boka utbildning

Om
Olle Fack

Modeller & metoder

Hälsingegården
Ol-Ers